expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

miercuri, 9 septembrie 2015

10 locuri mai putin cunoscute din Romania

Romania este o tara cu multe peisaje frumoase si locuri mai putin cunoscute care merita vizitate. Haideti sa cunoastem impreuna 10 locuri mai putin cunoscute din Romania!

1.Biserica de sub lac
In satul Belis din judetul Cluj, de sub lac, isi face aparitia o biserica care dateaza din sec XIX. Belis este un sat din Transilvania situat la o altitudine de peste 1000 m.
Legenda spune ca, pe vremea comunismului, in sat, a ajuns vestea ca o viitura puternica avea sa vina, iar cei de la Bucuresti au hotarat sa ridice un baraj puternic in jurul satului, iar toti locuitorii sa se mute pe dealul neroditor al ungurilor. Atunci biserica, un simbol al satului Belis, a fost evacuata, toate icoanele,candelabrele si tot ce se mai putea lua din biserica fiind duse cat mai departe de viitura care avea sa loveasca satul. Dupa retragerea localnicilor, apa a navali asupra satului, iar biserica a disparut in lac. Inainte ca biserica sa fie inghitita de apa definitiv, aceasta era vizibila de oriunde te uitai, deoarece era construita pe o magura. Aceasta este vizibila doar in verile toride cand apa scade datorita secetei.


2.Tunelul iubirii
Este situat pe calea ferata Caransebes-Bautar, intre localitatile Obreja si Glimboca si a fost descoperit de doi fotografi amatori din Otelul Rosu, Florin Avramescu si Mihai Tamasila. Numele i-a fost dat, dupa acelasi tunel care se afla in Ucraina, si figureaza pe lista comorilor ascunse din Uniunea Europeana ce merita vizitate. Tunelul iubirii a devenit un loc de pelerinaj pentru tinerii indragostiti care vin aici in cautarea locului perfect pentru cererea in casatorie sau pentru a face poze.



3.Rezervatia Naturala Focul Viu
Se afla pe Valea Milcovului, in satul Andreiasu de Jos din judetul Vrancea, iar denumirea vine de la localnici, datorita flacarilor ce ies in permanenta din pamant, fenomen rar ce se datoreaza emanatiilor de gaze, care, din cauza razelor soarelui, mentin flacarile aprinse. Desi locul este de o frumusete rar intalnita, Focul Viu este putin cunoscut turistilor din tara sau din strainatate si nu este deloc promovat in circuitele turistice.



4.Canionul 7 scari
Este un defileu sapat in calcare, in partea vestica a Muntilor Piatra Mare, din judetul Brasov. Canionul reprezinta niste chei sapate in piatra, cu o lungime de 160 m la 984 m altitudine. Denumirea de 7 scari, vine de la cele 7 cascade formate acolo datorita rupturilor de perete. Canionul poate fi parcurs pe scarile metalice in cel mult 30 de minute. Cea mai inalta dintre cascade are peste 35 m si se varsa de-a lungul peretilor de piatra inalti de 50 m.
Cel mai usor se ajunge din localitatea Timisul de Jos, la 2 km de Brasov, si de aici drumul este marcat si se ajunge in aproximativ o ora, la canion. Parcurgerea lui nu necesita echipament special, doar niste manusi.




5.Lacul Ochiul Beiului
Se afla situat in Parcul National Cheile Nerei Beusnita, si are o suprafata de 20 m si o adancime de 6 m. Lacul este alimentat de un izvor care il impiedica sa inghete iarna, si are o culoare turcoaz. Se spune ca laculeste fermecat si ca aici in noaptea de Sanziene, vin ielele sa se imbaieze si sa danseze pana in zori. Se mai spune ca un bei (nume nobil din Imperiul Otoman) foarte bogat, a fost la vanatoare pe aceste meleaguri si s-a indragostit de o fata care-si pastea oile. Cum a aflat tatal beiului de dragostea celor doi, s-a si hotarat sa puna capat acestei iubiri! A trimis un calau sa o omoare pe fata care i-a sucit mintile fiului lui, iar beiul indragostit si-a gasit iubita injunghiata in locul unde este acum lacul. Din lacrimile lui s-a format izvorul care ii poarta numele, iar culoarea apei vine de la culoarea ochilor beiului.




6.Podul lui Dumnezeu
Podul lui Dumnezeu situat in comuna Ponoare, judetul Mehedinti, este unul dintre cele 3 poduri naturale existente in lume si al doilea ca marime din Europa. Astfel de poduri naturale mai exista in SUA si Franta, dar cel din Romania este singurul circulat, fiind format din calcare, ca urmare a surparii tavanului unei pesteri. In imediata apropiere a podului se afla Pestera Ponoare si Pestera de la Pod.
Exista multe legenda legate de acest pod natural si majoritatea lor au o legatura cu o putere divina. Una dintre ele ar fi ca in Pestera Ponoare locuia Aghiuta, Necuratul insusi, ocupandu-se linistit de rautatile sale. Insa oamenii l-au rugat pe Dumnezeu sa ii scape de diavol, iar acesta ascultandu-le ruga, a lovit tavanul pesterii. Insa Aghiuta, priceput din fire, a scapat prin cea de-a doua pestera, agatandu-se cu ghearele de deal, formand astfel cele doua campii denumite astazi, Afrodita si Cleopatra.
Se spune ca Dumnezeu ii protejeaza pe toti cei care trec acest pod, aici nefiind inregistrat niciun accident, niciodata.




7.Biserica dintr-un lemn
Asezarea monahala este situata in comuna Francesti, judetul Valcea, la aproximativ 25 km de Ramnicu-Valcea. Legenda spune ca un calugar a gasit in scorbura unui stejar secular, o icoana a Maicii Domnului si a auzit o voce care l-a indemnat sa contruiasca o biserica in acel loc, din acel stejar secular. Biserica a fost ridicata in cinstea Icoanei Maicii Domnului, icoana ce se regaseste si astazi in biserica. Icoana are dimensiuni impresionante - 1,5 m inaltime si 1 m latime si in baza acestei legende, asezarea monahala poarta numele de "Dintr-un lemn" iar Icoana este facatoare de minuni.



8.Lacul Albastru
La 3 km de Baia Sprie, judetul Maramures, se afla Lacul Albastru. Este singurul lac din lume care isi schimba culoarea,in functie de lumina si de oamenii care inoata in el.
Lacul s-a format in perioada anilor 1919-1920 prin prabusirea unor galerii de mina situate pe vechiul filon Domnisoara. Apa lacului este puternic acida avand in continut ioni de sulf dar si de cupru, care dau apei o culoare albastru-verzui.



9.Vulcanii Noroiosi
Vulcanii Noroiosi sunt de fapt doua platouri unice, extrem de spectaculoase,care se intind pe cateva zeci de hectare la Paclele Mici si Paclele Mari, pe raza comunelor buzoiene Scortoasa si Berca. Conuri gri, mai ascutite sau mai plate, din care tasneste sau se prelinge noroiul rece, fac din aceasta locatie sa fie cea mai cunoscuta atractie turistica din Buzau.




10.Casele incondeiate din Ciocanesti
Ciocanesti este o comuna ce se afla pe soseaua Iacobeni-Borsa, la 22 km de Vatra Dornei si este o comuna unicat a tarii noastre. Comuna a devenit celebra acum 60 de ani, cand s-a lansat "moda" caselor incondeiate. Obiceiul a pornit de la o localnica a satului, Leontina Taran, care a vrut sa-si renoveze casa si de la un barbat care i-a imbracat peretii cu flori. Casa ei a fost declarata muzeu, fiind prima casa pictata in 1950, si de atunci autoritatile au emis o lege prin care obliga satenii sa-si picteze casele la exterior, in motive traditionale. Fiecare casa se aseamana cu ouale incondeiate specifica zonei.


Un comentariu:

  1. Minunat! Ma bucur atat de mult cand gasesc asemenea informatii surprinzatoare despre Romania. Am avut norocul sa vad cateva dintre locurile mentionate. Si celelalte mi-au mers la inima. Si da,doare sa vezi cate avem si nu stim sa apreciem si sa promovam.

    RăspundețiȘtergere