expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

vineri, 14 august 2015

Palma de Mallorca: 5 locuri pe care trebuie sa le vizitati in Mallorca!

1Valdemossa-Port de Soller.
Valdemossa este un satuc de munte,situat la nord-vestul insulei, la 18 km de Palma. A devenit celebra datorita povestii de dragoste dintre Frederic Chopin si scriitoarea George Sand, care au venit in acest sat sa-si traiasca iubirea departe de barfele pariziene si in speranta ca boala de plamani a lui Chopin va disparea. Nu sunt obiective turistice de vizitat, cel mai cunoscut fiind Manastirea Carthusiana. Nu este mare si pastreaza in interiorul acesteia, camere exact asa cum erau odata.
Cand ajungi la Valdemossa, simti ca esti intr-o destinatie linistita, romantica cu o panorama asupra Marii Mediterane superba datorita altitudinii satului de 428 m fata de nivelul marii. Stradutele pietruite pe langa casele frumos decorate cu flori intr-un stil rustic mediteranean, sofatul fiind interzis in interiorul satului ceea ce face plimbatul, o reala placere!
Valdemossa nu seamana cu nimic din ce gasim in restul insulei!
De la Valdemossa se ajunge foarte usor la Port de Soller, le desparte aproximativ 20 km. Port de Soller este un golf larg, aproape inchis, cu o plaja micuta si dealuri cu cladiri terasate. De-a lungul promenadei sunt restaurante, terase si buticuri cu suveniruri. De aici se poate face o excursie pe mare pana la Torrent de Parreis. Aceasta plaja fiind una dintre cele mai pozate plaje din Mallorca. Este o plaja mica, cu apa limpede inconjurata de munti. Numele de Torrent de Parreis vine de la doua parauri gemene, Lluc si Blau Gorg, traseu ce incepe de sus si sfarsesc intr-un defileu ce ajunge pe aceasta superba plaja.


Valdemossa

Valdemossa

Valdemossa

Port de Soller

Port de Soller

Port de Soller

Port de Soller

Torrent de Parreis

2. Sa Calobra sau drumul sarpelui cum mai este cunoscuta,a fost construita in 1932 de catre Antonio Paretti si este o combinatie intre Transalpina si Transfagarasan ce se intinde o pe lungime de 14km. Constructia urmareste perfect formele reliefului de aceea nu exista poduri sau viaducte. Traseul insumeaza 12 curbe "ac de par" si o curba "ac de cravata" de 270 de grade. Altitudinea maxima la care se ajunge este de 728 m la Coll de Reis, de unde se poate admira superba sosea in forma de sarpe alaturi de Sierra de Tramuntana si Marea MediteraneanaSa Calobra este un fost sat izolat la care pana in 1932 singura posibilitate de a ajunge aici era doar de pe mare, si insuma doar 32 de suflete.


Sa Calobra

Sa Calobra

Sa Calobra


      3. Cap Formentor este punctul cel mai nordic al insulei si este unul dintre cele mai frumoase puncte de atractie, in sezon fiind foarte greu sa gasesti un loc de parcare. Pana la punctul final  al insulei, exista un punct de panorama numit Mirador Punta de la Nao, de unde se poate admira marea si imprejurimile. Se urca inca 10 km pana la farul construit pe ultima fasie de pamant a insulei  ,drumul fiind proiectat de acelasi Antonio Paretti care a lucrat la Sa Calobra. Se urca pe un drum ingust si intens circulat, de-a lungul coastei stancoase. Peisajul iti taie respiratia..


Cap Formentor

Cap Formentor

Cap Formentor
            
4. Alcudia este situata in nordul insulei si este considerata cea mai veche asezare de pe insula. Numele Alcudia vine de  la cuvantul arab "Al Qudya" si inseamna "dealul". Adevarat este ca orasul antic se afla pe un...deal, pe o mica peninsula numita Victoria care desparte doua golfuri: Alcudia de Pollenca.
Intrarea in oras se face printr-o poarta Port de Moll, o bolta arcuita sustinuta de doua turnuri inalte patrate. Strazi inguste care se desfasoara ca un labirint printre cladiri vechi, sunt pline de restaurante si terase. Din oras se coboara pe un drum plin de palmieri, 3km, si se ajunge la Port d'Alcudia. Principala atractie a portului fiind plaja cu nisip fin si alb, ce se intinde pe o lungime de 7km si o latime de aproximativ 100 de m. Este una dintre cele mai cautate plaje de pe insula, in general preferata de familiile cu copii. Intrarea in apa este lina, lipsa valurilor si limpezimea apei face ca aceasta plaja  sa fie atat de populara.
Portul este intesat de restaurante cu specific pescaresc si traditional, se pot inchiria yacht-uri pentru mici croaziere pe mare, se pot practica sporturi nautice, ski nautic, parasailing, flyboard etc..

Plaja Alcudia

Alcudia

Alcudia
       5. Portocristo sau portul lu Hristos, este un fost sat pescaresc situat pe partea estica a insulei si a devenit cunsocut datorita lui Rafael Nadal, originar din Manacor.  Portocristo apartinand de aceasta localitate. Un port stancos, cu multe ambarcatiuni de lux, plaja mica dar frumoasa. Aici gasim cele mai frumoase pesteri, Pestera Cuevas del Drach (Pestera Dragonului) si Pestera del Hams (Pestera Carligelor).
Pestera Dragonului este formata din 6 lacuri, cel mai mare fiind Lacul Martel care este considerat cel mai mare lac subteran din Europa si unul din cele mai mari lacuri din lume. Este un sistem de pesteri, constituit din 4 camere interconectate: Pestera Neagra, Pestera Alba, Pestera Luis Salvador si Pestera Francezilor, sistem ce se intinde pe o lungime de 2,4km lungime dar vizitabil este doar 1,2km. In anul 1904 Emil Racovita a descoperit in aceasta pestera o specie de crustacee, orbe, singurele vietuitoare ale lacului Martel din acele vremuri. Este superb luminata, alei largi cu balustrade de siguranta si incaperi inalte. Este foarte aglomerata, fapt ce impiedica admirarea in totalitate a peisajului. Pe malul lacului sunt bancute pe care te poti odihni ascultand un moment de muzica clasica, oferit de o orchestra.
Pestera Carligelor este la mica distanta de cealalta, iar denumirea vine de la forma stalagmitelor, asemanate cu forma unui carlig de pescuit. Pestera s-a format dintr-un rau subteran care se revarsa in mare. Turistii au posibilitatea de a parcurge un traseu de 850m, parcurgand 12 zone diferite cu denumiri interesante ca Marea Venetiei, Visul unui inger sau Cimitirul Zanelor. Este mult mai mica decat cealalta si nici asa de aglomerata, iar la finalul turului veti avea parte si aici de un concert de muzica clasica.

Portocristo

Portocristo

Cuevas del Drach

Cuevas del Hams


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu