expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

luni, 10 august 2015

Conacul dintre rauri-Marginimea Sibiului

Am fost la Conacul dintre rauri, prima oara la revelionul 2008-2009 si m-a cucerit pe loc aceasta locatie. Iar de atunci am continuat sa revin inca de 4 ori, chiar si pentru o simpla noapte petrecuta in aceasta frumoasa locatie!
Conacul dintre rauri are 4 margarete si este situat in comuna Gura Raului, la 18 km de Sibiu, pe drumul Sibiu-Sebes, dupa localitatea Cristian la stanga cu un indicator spre Orlat.
Pozitionat pe strada principala din sat, conacul intruneste toate conditiile unui concediu relaxant. Inca de la poarta, ai senzatia ca ai ajuns in alta lume, o curte imensa ti se infatiseaza in fata ochilor, cu iarba verde si un raulet care trece prin spatele conacului.
Conacul are un aspect rustic, atat in interior cat si in exterior multa piatra si barne de lemn, jos in sala de mese exista un semineu impunator, perfect pentru sezonul rece in Marginimea Sibiului. Peretii sunt frumos decorati cu obiecte decorative specifice zonei iar intr-un colt se afla un cufar cu vesminte populare. Camerele, 6 duble si 2 triple ,sunt frumos decorate in acelasi stil rustic, cu barne de lemn pe tavan, cuverturi pe pat, presuri pe jos si mobiler in acelasi ton. Conacul mai are si 2 apartamente, unul mare si unul mai mic. Cel mare este compus dintr-o sufragerie mare cu semineu, si un dormitor cu o baie proprie. Cel mic are o sufragerie, un dormitor si o baie proprie. Fiecare camera are balcon cu vedere inspre gradina sau spre strada. Un lucru foarte bun ar fi ca scara interioara este din piatra, fapt ce duce la neutralizarea zgomotului pe care l-ar fi facut o scara din lemn, de fiecare data cand cineva ar fi urcat sau coborat! Si toata pensiunea este izolata fonic, lucru cam rar intalnit la pensiunile sau chiar hotelurile din Romania!
Ar fi si un minus, care din punctul meu de vedere poate fi trecut cu vederea, dar ma simt datoare sa-l spun. Mobilierul camerelor este putin trecut, unele usi la dulap nu se inchid sau abia se deschid, spatii putine de depozitare si poate o revaruire a unor camere...dar repet, se pot trece cu vederea!
Ajung la capitolul mancare..ce sa zic? E greu de descris in cuvinte felul in care se mananca la Conac, numai cat ma gandesc si mi se face foame, pofta sau dor de duca pana acolo...Mancarea toata este din gospodaria proprie, traditional facuta si portii imense. Mic dejun cu omlete din oua proaspete de tara si facuta dupa retete proprii (cine s-a gandit vreodata ca o simpla omleta poate avea propriul secret bine pastrat?), zacusta de vinete, dulceturi de toate felurile, mezeluri preparate acolo, branzeturi atat de renumite in Marginimea Sibiului, lapte prospat de vacuta, iaurt natural, unt de casa....si asta este micul dejun! La pranz intotdeauna 2 feluri, in general ciorba/supa (cu galuste) si friptura de pui/vita/porc la cuptor cu piure si muraturi, sarmale, tocanite de legume...si ca sa punem capac bine si un desert pe masura! Seara continua in acelasi fel...Uneori erai nevoit sa refuzi desertul pentru ca erai prea satul, si credeti-ma nici desertul nu era de refuzat cand il vedeai cat de frumos arata si ce bine mirosea...
Si chiar daca mergeti in perioada de post si tineti post, va ofera si mancare de post! Trebuie doar sa specificati cate persoane postesc. Am mancat cele mai bune sarmalute de post in frunza de varza si ardei iute!
Nici o masa fara nelipsita visinata sau tuica facuta in casa, foarte bune si parfumate. Este raiul gurmanzilor si celor care daca au o pofta, nu conteaza cat de ciudata este, ti se indeplineste...
Un exemplu frumos de turism in Marginimea Sibiului si toate laudele pentru propretarii care se implica foarte mult in confortul si bunastarea clientilor. Tot timpul sunt atenti la nevoile clientilor, vine la fiecare in parte si intreaba daca se simt bine, daca mancarea a fost buna etc..te indruma spre trasee turistice...intr-un cuvant stiu sa faca turism de calitate!
Conacul este ca o a doua casa pentru multi turisti care i-au calcat pragul si au ramas fascinati de cata ospitalitate au gasit aici, si revin an de an sau chiar de mai multe ori pe an in aceasta frumoasa locatie. Si din aceasta cauza este foarte greu sa gasesti o camera libera, perioada de cazare neavand vreo importanta, este full mereu. Sunt persoane care sunt cazate in alta parte dar vin aici si mananca.
Curtea este "aparata" de doi catei Saint Bernard frumosi si prietenosi, au un foisor mare in care poti manca sau relaxa alaturi de prieteni, un teren de tenis si unul de fotbal, leagane amplasate la umbra copacilor. In interior, la subsol exista o sala amenajata pentru diferite jocuri, masa de biliard, darts, masa de fussball, pe timpul verii aceasta sala este locul perfect pentru a-ti petrece timpul alaturi de prieteni, fiind foarte racoroasa.
O camera dubla costa 100 Ron/noapte, o camera tripla 120 Ron/noapte iar apartamentul costa 200 Ron/noapte. Mic dejun costa 15 Ron/pers, pranz 35 Ron/pers iar cina 25 Ron/pers.
Sincer sa va zic, deja ma pregatesc de urmatoarea vizita la Conac, dupa atatea povestiri mi s-a facut dor de el, asta daca mai gasesc vreo camera libera pana la Craciun...
Pentru mai multe informatii vizitati conaculdintrerauri.ro













2 comentarii:

  1. Es maravilloso poder restaurar y recuperar toda su belleza y fuente económica histórica gracias y saludos

    RăspundețiȘtergere
  2. Es maravilloso poder restaurar y recuperar toda su belleza y fuente económica histórica gracias y saludos

    RăspundețiȘtergere