expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

miercuri, 5 august 2015

Casa Baciu-loc de vis

Prin cautarile mele pe internet,despre locuri frumoase din Romania,am gasit o superba pensiune in Bucovina...Casa Baciu din Fundu Moldovei,Suceava.Ceea ce face din aceasta pensiune sa fie diferita de celelalte,este modul in care au inceput si cum au stiut sa faca turism de calitate la noi in tara.
Este o afacere de familie,care a inceput cu o carmangerie acum multi ani in urma,cu mezeluri traditionale,dupa retete vechi mostenite.Produsele lor au ajuns atat de celebre incat au devenit furnizori ai Casei Regale a Romaniei,ulterior ajungand si in Regatul Unit,la Printul Charles.Acolo au lucrat la una din fermele printului,preparand produsele noastre traditionale.
Au mers la targuri de profil iar lumea a inceput sa-i cunoasca si sa le aprecieze produsele si asa a venit primul lor magazin deschis in Campulung Moldovenesc,apoi altul la Vatra Dornei iar ultimul la Bucuresti,pe Calea Floreasca.Si se numesc simplu:La Baciu!
Clientii care veneau la carmangeria din Fundu Moldovei,erau tot mai multi si parca nu le mai venea sa plece din sat,asa de frumos si  atmosfera placuta era !Asa le-a venit ideea sa deschida o pensiune pe terenul proprietatii!Doi ani le-a luat sa o puna la punct iar ce a iesit este demn de poveste...
Casa Baciu nu este mare,are doar 5 camere duble,fiecare cu baie proprie si un apartament.Si este construita in stil rustic,iar toata curtea este amenajata cu ajutorul mesterilor din zona.
Domeniul de 5 hectare este o incantare pentru ochii turistilor care vin aici special pentru aerul curat si linistea zonei,dar si pentru mancarea preparata traditional,carne si mezeluri fara conservanti,lactate,legume si fructe,toate asigurate din ferma proprie.
Fiecare camera dispune de balcon cu priveliste asupra muntilor si raul Moldova,dar si spre gradina frumos amenajata.
Pensiunea dispune si de o piscina in aer liber,sauna,salon de relaxare si foisor.Are o terasa cu o capacitate de 20 de persoane,crama si un loc de gratar unde te poti relaxa alaturi de prieteni.
Pentru persoanele active,pensiunea le vine in ajutor cu drumetii la stana pentru a fi martor la prepararea lactatelor,sau puteti face o plimbare cu bicicleta sau cu caleasca;de asemenea calarie sau relaxare la o partida de pescuit.
Pentru cei mici,exista un teren de sport,un loc de joaca pentru copii si casuta din copac,special creata pentru acestia.
Se pot vizita si Manastirile Voronet,Sucevita,sau varful Rarau.
O camera dubla cu mic dejun costa 250 Ron/zi sau pensiune completa 450Ron/zi
Apartamentul cu mic dejun costa 300Ron/zi sau pensiune completa 500Ron/zi
Pentru copii,sunt reduceri.
De ce am ales aceasta pensiune?Pentru ca imi place ideea de traditional,de produse bio,de frumusetea locurilor si lucrurilor simple.E bine sa ai o afacere mica si prospera de la an la an,decat sa construim imensitati de hoteluri luxoase in zone rurale montane,unde omul vine sa se relaxeze si sa simta aer curat de munte,nu sa se simta inghesuit la masa sau sa astepte o ora pana ii vine comanda,si aceea rece...
Pentru mai multe informatii vizitati labaciu.ro


                                      
                                     













Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu