expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

sâmbătă, 8 august 2015

Casa Serban Durau

Sunt locuri in Romania unde oamenii invata sa faca turism, unde iti este drag sa revii, unde poate ramai prieten cu proprietarii sau le recomanzi si prietenilor sa isi petreaca concediul acolo!
In ce priveste pensiunea Casa Serban, fosta Casa Mara din Durau, lucurile stau putin diferit. Amplasata intr-un loc de vis, aproape de Releu, cam la 200 de m de partia de schi, cu o panaorama superba asupra Ceahlaului si la Vf.Toaca, aceasta pensiune inca de la poarta iti da o senzatie ca ai facut alegerea perfecta pentru a-ti petrece cateva zile linistite la munte. Insa, cand ii cunosti proprietarii iti cam scade entuziasmul avut la intrare, daca esti pentru prima oara aici!
Pensiunea nu are multe camere, pare putin familiala dar este perfect construita pentru 7 camere duble fiecare cu baie proprie si un apartament situat la mansarda format din 2 mici dormitoare si o baie.
Inca de la intrarea in casa ti se zice sa nu intri incaltat in interiorul pensiunii, si trebuie sa-ti iei papuci de casa din cosulde la intrare. Lucru care nu ar fi deranjant, daca ar avea un pantofar sau un dulap unde sa-ti pui incaltarile, si sa nu fii nevoit sa avansezi spre camera printre munti de incaltari!
Livingul de jos este atent decorat cu obiecte rustice, pare putin a muzeu pentru ca nu ai voie sa atingi nimic, nici nu iti este indicat sa stai in livingul respectiv, toate la indemnul doamnei <ai venit la aer, ce-ti trebuie sa stai aici sa te uiti la televizor?>
Daca aveti copii, care sunt mai activi, nu este un loc bun de cazare. Stau cu ochii pe tine, sa nu cumva sa spargi ceva, sa nu fure ceva, sa nu patezi ceva, sa nu rupa vreo floare din gradina doamnei etc..
Curtea este mare, dar degeaba pentru ca nu se poate folosi in totalitate, un sfert este betonata si e folosita ca si parcare, un sfert este cu flori iar restul este iarba dar pe care iarasi nu prea este indicat sa te asezi pe ea, dupa privirea doamnei.
Proprietarii sunt aparent primitori, te omenesc cu cafea si palinca din partea casei, iti aduc la cunostinta ca la ei se consuma doar produsele lor, nu ai voie cu mancarea ta sau sa intri in bucatarie sa-ti prepari singur un ceai. Din punctul asta de vedere iarasi nu am nimic de comentat, cand unitatea nu este utilata si pentru acest gen de cazare, nu poti lasa pe oricine in bucataria ta! Plus ca mancarea la pensiune este foarte buna, traditionala si din belsug, si-ti mai ofera si desert uneori.
Se mananca doar in salonul de mese, constuit separat de casa, iarasi foarte frumos decorat si curatenie exemplara! Tot timpul sunt atenti sa pui ceasca pe farfurie si nu langa, sa nu faci firimituri pe jos in sala de mese, sa iei ceasca si sa o duci la bucatarie la spalat etc..toate astea le accept, mi se pare normal sa ai o oarecare conduita, tu ca turist, cand mergi undeva! Dar de aici, si pana a sta cu ochii pe mine de parca as avea 5 ani, si pe banii mei nu sunt de acord!
O camera dubla costa 150 Ron/zi cu mic dejun inclus, iar apartamentul costa 250Ron/zi cu mic dejun inclus. Pranzul costa 40 Ron/pers iar cina 50Ron/pers.
Suntem un grup de prieteni pasionati de drumetii montane si ne-am facut o traditie in a merge la Durau, cam o data la 2ani, sa facem traseul pana la Cascada Duruitoarea-Cabana Fantanele si retur, iar de fiecare data am ales aceasta pensiune, dar asta nu inseamna ca nu pot fi sincera si sa spun lucrurile asa cum sunt! Si cu fiecare revenire in acest loc m-am lovit de aceleasi neplaceri. Se pot trece cu vederea, doar de asta am si revenit a doua oara,dar nu mi se pare etic din partea proprietarilor sa continue in acelasi stil!
Durau nu este o zona cu multe locuri de cazare de calitate sau restaurante unde poti manca bine, de aceea am si preferat sa revin aici, pentru pozitionarea pensiunii si pentru mancare. Atata tot!
Consider ca atunci cand iti faci un business in turism si lucrezi cu oamenii, tu ca proprietar de pensiune, trebuie sa faci tot ce-ti sta in putinta sa-l faci pe om sa se simta bine! In limitele bunului simt, categoric! Dar nu sa-i impui reguli unui om venit la tine, tocmai pentru a evada din rutina de zi cu zi, sa fie servit frumos, sa i se vorbeasca frumos etc..
Pensiunea este absolut superba, nimic de reprosat si este un exemplu de cum ar trebui sa arate o pensiune in Romania, poti construi hoteluri luxoase si ultramoderne dar daca nu-i dai turistului care-ti calca pragul, respect si sa-l tratezi cu bun simt, totul va duce la repercursiuni asupra imaginii tale!
Proprietarii, sot si sotie, originari din Bucuresti, mai exact doamna este din Fierbinti, de langa Bucuresti (acolo unde se filmeaza serialul PRO Las Fierbinti), par a fi niste oameni imbogatiti din diferite combinatii, care si-au construit o vila la munte, avand astazi o valoare estimata la cateva sute de mii de euro, dar care si-au uitat bunul simt undeva pe drum... Ei sunt amabili atat timp cat le respecti protocolul lor, atat timp cat razi la glumele lor sau atat timp cat le faci lor pe plac! Par foarte mandri de afacerea lor, au si de ce!, dar din punctul meu de vedere, ca turist, cat stau acolo, suporta-ma! Ca platesc bani pentru serviciile tale si te-am ales din atatea alte posibilitati de cazare sau alte regiuni din tara! Pentru ca, cred in potentialul afacerii tale si o data ce revin si a doua oara, si a treia oara vreau sa te vad ca ma uimesti cu ceva..sa trimit si pe alti prieteni sa stea la tine la pensiune si sa-ti creasca profitul de la an la an. Si sa zicem ca nu profitul conteaza, conteaza feedback-ul primit din partea noastra a turistilor!
S-au creat atatea site-uri, drept dovada bloguri, in care oameni isi scriu impresiile despre locuri si conditii de cazare. Este jenant, pentru tine ca proprietar de pensiune, cu un mare potential turistic datorita pozitionarii si casa pe care ai construit-o, sa fii interesat sa incasezi cat mai repede banii si sa nu te intereseze cu ce parere plec de acolo.
In ziua de azi feedback-urile sunt cele mai importante, inainte de toate, clientu nostru stapanu nostru! Tu trebuie sa-mi faci mie pe plac, pentru ca atunci cand ai hotarat sa investesti intr-o pensiune, ti-ai asumat niste riscuri! Si ok! nimic de comentat, nu toti avem bunul simt cu noi, dar te poti adapta. Nu trebuie sa-ti vorbesti alti clienti de rau, sa nu le impui cata apa de la robinet sa consume, ca dusul nu e pus in suport, sau ca ti-au disparut prosoapele din camera etc...
Si in 2014, ziceau ca au fost nevoiti sa-si schimbe numele pe internet din Casa Mara in Casa Serban, pentru ca aveau numai feedback-uri negative la adresa lor, pe toate site-urile unde avea listata pensiunea. Oare de ce?
Dar tipic romanesc, decat sa elimini cauza, preferi sa schimi numele, un fel de <alta marie cu aceeasi palarie!>
Pacat de tensiunea creata in jurul acestor personaje, pentru ca este asa de frumos sa te trezesti dimineata, sa-ti bei cafeaua linistit admirand Ceahlaul..
Dar deh...nu toti stiu ca respectul si bunul simt conteaza mai mult decat orice pe lumea asta..















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu