expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

marți, 25 august 2015

Destinatii turistice de toamna

Toamna este anotimpul perfect pentru a planifica vizitarea unor orase de pe batranul continent. Daca vara ti se par prea aglomerate de turisti iar caldura iti da batai de cap, toamna este perioada ideala pentru plimbari lungi si la preturi mult mai mici decat in timpul verii.
Cele mai frumoase 5 destinatii de toamna din Europa sunt:

1.Paris
Fie ca alegi o plimbare pe malul Senei sau sa admiri orasul plin de lumini, stand la una din cafenelele stradale, Parisul te ispiteste la tot pasul cu istoria, arhitectura, cultura sau deliciile culinare.Si sa nu uitam ca esti in capitale modei! Nu trebuiesc ratate Turnul EiffelArcul de Triumf, Catedrala Notre-Dame, Palatul Versailles sau Muzeul Luvru. Sa mananci intr-o braserie traditionala si apoi sa savurezi un "macaroon" stand pe o banca in Jardins de Tuileries, toate aceste lucruri fac din Paris alegerea perfecta pentru toamna. Si cum o calatorie la Paris nu trebuie incheiata fara o sedinta de shopping, mergeti pe Bulevardul Saint-Germain.Este plin de fashion boutiques unde veti regasi marci celebre gen Dior, Dolce & Gabbana, Chanel etc..Bani sa aveti, oferta este generoasa!
Cel mai bun mijloc de transport pentru a vizita Parisul este metroul, distanta intre statii nu depaseste jumatate de kilometru si schemele hartilor sunt cele mai detaliate si accesibile din lume.


                                                                                   



2.Ljubljana
 Capitala Sloveniei, este un oras istoric, cu cladiri viu colorate si frumos aliniate. Orasul seamana izbitor cu Viena si Praga, dar totusi isi pastreaza unicitatea si te face curios sa-i cunosti istoria si atractiile. Ljubljana are de toate pentru toti, are un rau navigabil, doua castele-unul din ele fiind localizat exact in centrul orasul, iar celalalt este in afara orasului si se numeste Castelul Predjama. Castelul este construit in munte, deasupra unei pesteri cu tuneluri secrete. In oras sunt multe piatete frumoase si intime cu terase superbe pline de flori, pe care le poti strabate cu bicicleta. In vecinatatea orasului, se afla Lacul Bled, un lac glaciar, care are in mijloc o insula micuta, singura insula naturala a Sloveniei, si pe care slovenii au ridicat o biserica inalta de 52 m.
 Mai mult de jumatate din suprafata tarii este acoperita cu paduri, Slovenia fiind pe locul 3 in Europa, dupa gradul de impadurire; de aceea toamna este un adevarat spectacol de culori datorita copacilor.






3.Praga
Praga exceleaza la capitolul atractii turistice fiind un loc incarcat de istorie, cu aer aparte de oras aristocrat. Praga este orasul catedralelor, a turnurilor si a palatelor. Aici se gaseste celebrul castel Prazsky hrad, fiind cel mai mare complex medieval din Europa, castelul fiind inconjurat de zidurile unei vechi fortarete la care se adauga strada de aur. Pe strada de aur sunt 11 casute istorice cu o vechime foarte mare in care au locuit celebritati ale Cehiei. Orasul vechi este locul cel mai frecventat de turisti,turnul vechii primarii dand o priveliste asupra intregului loc. Nu trebuiesc ratate nici mancarurile traditionale si berea pragheza. Dar pe langa renumita bere, aici, toamna se gaseste burcak-ul ,un vin care nu este lasat complet la fermentat si, care se vinde doar in lunile septembrie-noiembrie. Praga sau "orasul celor o suta de clopotnite" trebuie vizitat macar o data, si cand mai bine, daca nu toamna, cand lumina soarelui scalda fiecare acoperis din oras!






4.Roma
Daca in timpul verii, Roma devine sufocanta din cauza caldurii si a numarului mare de turisti, toamna lucrurile stau altfel. Roma este fermecatoare,incarcata de istorie si imbracata in culori calde. Nu trebuie sa ratati o plimbare pana la Fontana di Trevi unde neaparat trebuie sa arunci un banut si sa-ti pui o dorinta, o vizita la Piazza Navona, prin gradinile Vilei Borghese sau prin cartierele Trastevere si Campo dei Fiore, toate acestea sunt doar cateva din atractiile ce le are Roma de oferit. Colosseum-ul este iarasi un "must see", fiind localizat in inima Romei, este una dintre cele mai vechi si faimoase cladiri din lume. Vacanta nu trebuie incheiata fara o vizita la Cetatea Vaticanului sau macar o poza in Piata Sf.Petru.






5.Toscana
Toscana este una dintre cele mai populare regiuni din Italia si se intinde de la Marea Tireniana la Muntii Apenini. Printre orasele principale de aici se numara Florenta, Pisa, Siena, Lucca, Arezzo si Livorno. Nu trebuiesc ratate turnurile din San Gimignano sau orasele de pe dealurile nordice a zonei. Florenta este leaganul Renasterii, orasul lui David, al lui Michelangelo si tot aici s-a format limba italiana. Tot ce gasim astazi in Florenta, exista datorita familiei  de Medici, care s-a implicat in construirea celei mai mari galerii renascentiste din lume. Toscana este perfecta de vizitat toamna, este momentul in care se culeg roadele recoltei de vita de vie, si se produce vestitul vin rosu din zona, sau maslinii produc masline pentru renumitul ulei extravirgin. In oraselul Lucca, de exemplu, in fiecare an are loc festivalul luminilor numit "Luminara", fiecare colt de strada fiind impodobit cu lumanari aprinse.Iar la Florenta se sarbatoreste "Festa della Rificolona" prilej cu care copii alearga pe strazi avand in mana, felinare confectionate din hartie.
Aici aveti nevoie de cel putin 5 zile disponibile pentru a cuprinde toata zona Toscanei.











                                                           

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu