expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

joi, 19 noiembrie 2015

Unde merg romanii de Craciun si Revelion?

In ultimii ani, turistul roman a prins gustul vacantelor de Craciun si Revelion, in afara tarii. E drept ca a devenit si putin pretentios, dar cauta cel mai bun pret pentru categoria aleasa!
Favorite in alegeri raman ca si in anii trecuti Austria si Bulgaria, cu o crestere mai mare in favoarea Bulgariei! Austria e favorita pasionatilor de sporturi de iarna cu venituri peste medie, si care de regula merg in vacanta la ski cu familia. Drept dovada, un pachet turistic pentru o familie formata din 2 adulti si un copil de 7 ani, cazare si skipass timp de 6 zile ajunge la peste 900 E.
Insa pentru cei care nu vor sa scoata prea multi bani din buzunar, dar nici acasa nu vor sa stea, aleg Bulgaria, cu ale sale statiuni montane Bansko, Borovet sau Pamporovo.
Bansko, aflata la 140 km de Sofia, la poalele muntilor Pirin, este cea mai moderna statiune din Bulgaria si are cel mai bun centru de ski din Europa Centrala si de Est. Borovets in schimb, este cea mai veche si mai mare statiune montana din Bulgaria, aceasta fiind inaugurata in urma cu 116 ani. Aici turistii pot schia pe partii la altitudini de peste 2600 m, lungimea totala a partiilor de aici ajung la 65 km, ca si comparatie, Romania nu are nicio statiune montana de ski care sa totalizeze o astfel de lungime a partiilor.
De ce aleg romanii Bulgaria? Pentru ca ofertele lor sunt mai avantajoase, regimul hotelier este unul cu all inclusive, este o destinatie aproape de Romania, deci poti merge cu masina personala si nu ai teama ca vei experimenta ambuteiaje cum se intampla pe Valea Prahovei.
De sarbatori exista si romani care prefera sa scape de frigul din tara si se indreapta spre destinatii exotice, favorit fiind Dubai, dar sunt si turisti romani care aleg Republica Dominica, Thailanda sau Mexic.
Romanii care prefera sa ramana in tara de sarbatori, marea lor majoritate aleg Valea Prahovei, dar si Maramuresul si Bucovina sunt la mare cautare.
Ca si atentionare sau mentionare, preturile hotelierilor sunt, ca in fiecare an, mai ridicate de Revelion decat de Craciun.
Mai jos veti gasi cateva exemple de pachete turistice atat pentru Craciun cat si pentru Revelion, cu precizarea ca preturile afisate sunt valabile la data publicarii acestui articol, unele pot suferi modificari. Multumesc!
Conform site-ului christiantour.ro
Bansko, Bulgaria in perioada 20-27 decembrie 2015, la hotel Murite-Azalia 4 stele, o camera standard ( 2 adulti) cu taxe incluse de statiune, all inclusive veti plati 419 E
In timp ce, de Revelion, la acelasi hotel cu acelasi regim de masa, dar de data aceasta cu intrare pe 29 decembrie si iesire pe 3 ianuarie, veti plati 523 E/camera.
Iar in Dubai, hotel Grand Bellevue 4 stele, in perioada 30 decembrie-6 ianuarie, veti plati 1953 E/camera, cu mic dejun inclus.
In Romania, conform site-ului turistinfo.ro, la Bran, la Conacul Bratescu 4 stele, demipensiune + masa festiva de Craciun, costa intre 450-550 Ron/noapte/persoana, pachet minim de 3 nopti.
De Revelion, la Vama, judetul Suceava, la pensiunea Lidana, 4 stele, cazare +masa festiva, ajunge la 625 ron/noapte/persoana, pachet minim de 4 nopti.
 M-au ajutat si gandul.info
Voi unde petreceti sarbatorile de iarna?

Hotel Bansko

Hotel Dubai

Bran- Casa Bratescu

Vama- Pensiunea Lidana
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu